Accessibility icon

Odbor regija uspostavlja platformu za pomoć regijama i gradovima u borbi protiv koronavirusa

5. svibnja 2020.

Pandemija koronavirusa polako jenjava, no njezine posljedice sve snažnije pogađaju gospodarstvo i stanovništvo, pri čemu su negativnim učincima posebice izloženi brojni gradovi i regije diljem Europe.
Pred čelnicima istih je vrlo odgovoran i zahtjevan zadatak koji podrazumijeva upravljanje kriznim situacijama i predlaganje praktičnih rješenja kako bi u što većoj mjeri ublažili negativne učinke pandemije koja je poharala cijeli svijet.

S ciljem pružanja pomoći u ovim izvanrednim okolnostima, Odbor regija je, kao posrednik i referentna točka između Europske unije i njezinih lokalnih i regionalnih vlasti, odobrio plan za pomoć regijama i gradovima cijele Europe te za njihovo informiranje, uključivanje i predstavljanje. Navedeni Plan uključuje niz mjera usmjerenih na pružanje pomoći posebice u zdravstvenom sektoru, no također i socijalnim i gospodarskim aspektima, a između ostalog uključuje i uspostavu platforme za razmjenu kojom će se poticati suradnja i olakšavati pružanje uzajamne podrške među gradovima i regijama širom Europe.

Odbor regija poziva članove i članice OR-a, predsjednike i predsjednice regija, gradonačelnike i gradonačelnice te druge lokalne i regionalne partnere i partnerice da razmjenu putem platforme pokrenu slanjem poruke na: covid19@cor.europa.eu.

Više informacija na:
https://cor.europa.eu/hr/engage/Pages/COVID19-exchangeplatform.aspx

Najnovije