Accessibility icon

Odobrena ulaganja u ribarnice u Fažani, Ližnjanu, Medulinu i Rovinju u ukupnoj vrijednosti od 1.417.438,74 kn

16. travnja 2021.

Upravni odbor FLAG-a Istarska batana je u okviru FLAG-natječaj za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 3.4.2. Ulaganje u malu infrastrukturu u području ribarstva i akvakulture iz LRSR 2014.-2020. usvojio četiri Odluke o odabiru projekata u ukupnoj vrijednosti od 1.417.438,74 kn. Radi se o projektima privatnih i komunalnih poduzeća s FLAG-područja u cilju razvoja male ribarske infrastrukture, a obuhvaćaju ulaganja u prodajna mjesta, odnosno ribarnice.

Odobren je projekt tvrtke VIŽULA d.o.o. u 100%-tnom iznosu prihvatljivih troškova od 186.240,00 kn putem kojeg će se na području Općine Medulin nabaviti i opremiti montažna ribarnica. Tvrtka VIŽULA d.o.o. će u okviru projekta razviti inovativan način prodaje temeljen na edukaciji kupaca o nutritivnim vrijednostima svježe ribe, važnosti konzumacije ribe, zdravom načinu pripreme ribe te manje poznatim vrstama.

Nabavu i opremanje novih montažnih ribarnica dočekat će i stanovnici Općine Fažana i Općine Ližnjan. Naime, poduzeću Komunalac Fažana d.o.o. odobren je projekt u iznosu 195.000,00 kn prihvatljivih troškova, dok je komunalno poduzeće Ližnjan Brnestra d.o.o. ostvarilo bespovratnu potporu u iznosu od 514.960,00 kn. Oba projekta pripremljena su u suradnji s javnom ustanovom Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, koja u sklopu projekta “Suradnjom i znanjem do snažne EU regije” pruža pomoć javnopravnim tijelima s područja Istarske županije prilikom pripreme i provedbe EU projekata.

Ribari i ostali stanovnici Rovinja uskoro će uživati u potpuno renoviranoj i novo-opremljenoj ribarnici za čiju je obnovu poduzeću Komunalni servis d.o.o. dodijeljeno 100% prihvatljivih troškova projekta u iznosu od 521.238,74 kn.

Predmetni projekti odobreni su u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Istarska batana za razdoblje 2014 – 2020 s ciljem povećanja konkurentnosti gospodarskog sektora ribarstva i akvakulture područja južne Istre.

Najnovije