Accessibility icon

Održana informativna radionica na temu „Nova financijska perspektiva 2021.-2027. i prilike za javni sektor“

7. svibnja 2021.

Dana 7. svibnja 2021. godine u organizaciji Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove održana je informativna radionica na temu „Nova financijska perspektiva 2021.-2027. i prilike za javni sektor“.

Informativna radionica održana je povodom obilježavanja Europskog tjedna i Dana Europe u suradnji s Europe Direct Informacijskim centrom Pula – Pola.

Cilj informativne radionice bio je predstavljanje novog Višegodišnjeg financijskog okvira za Hrvatsku za razdoblje 2021.-2027. i Mehanizma za oporavak i otpornost s osvrtom na dosadašnja postignuća istarskih korisnika u području EU strukturnih i investicijskih fondova.

Informativna radionica je organizirana u sklopu projekta Suradnjom i znanjem do snažne EU regije kojeg provodi Regionalni koordinator IŽ.

Projektom Suradnjom i znanjem do snažne EU regije daje se snažna podrška javnom sektoru Istarske županije u pripremi i provedbi EU projekata te uređuje kvalitetan sustav strateškog planiranja u kojem se Regionalni koordinator Istarske županije pozicionira kao ključni čimbenik u regionalnom razvoju županije. Svrha projekta je osnažiti kapacitete javne ustanove i osigurati njezin rad, pružanje stručne pomoći javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi razvojnih projekata putem EU fondova, jačanje njihovih kapaciteta te koordinacija poslova strateškog planiranja i poticanja regionalnog razvoja u Istarskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta iznosi 17.627.639,62 kn, od čega je 14.983.493,62 kn sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Projekt je započeo u lipnju 2019. i traje do kraja prosinca 2023. godine, te će u tome periodu biti provedeno niz različitih radionica s primarnim fokusom na učinkovitu pripremu i provedbu EU projekata te kvalitetno upravljanje sustavom strateškog planiranja Istarske županije.

Najnovije