Accessibility icon

Održani virtualni partnerski sastanci u sklopu EU projekta +Resilient

22. travnja 2020.

Partnerstvo projekta +Resilient nastavlja svoju suradnju, provedbu i koordinaciju aktivnosti usprkos situaciji s pandemijom  virusa COVID-19. U skladu sa službenim mjerama zaštite zdravlja, partnerski se sastanci održavaju virtualno, te su ove godine na taj način održana dva projektna upravna odbora i dva tehnička sastanka, 17. ožujka 2020. i 14. travnja 2020.

Tijekom tih sastanaka, na kojima su sudjelovali svi partneri projekta, raspravljalo se o prilagodbi i eventualnoj odgodi projektnih aktivnosti planiranih u ovom razdoblju, te su definirani novi rokovi za aktivnosti koje se trenutno ne mogu provoditi. Aktivno se nastavlja s provedbom Modula 2 koji se odnosi na identifikaciju društveno odgovornih klastera s ciljem provedbe testiranja modela i vanjske procjene. Trenutno se dovršava i rad na web platformi projekta koja će pružiti sve informacije o socijalnom poduzetništvu, socijalnim inovacijama i otvorenim bazama podataka te će umrežiti postojeće i nove društevne poduzetnike s područja Mediterana, ali i šire. Aktivnosti koje su trenutno odgođene jesu pojedinačni pilot projekti svih partnera, no izrađeni su trening materijali i upute o provedbi istih.

Projekt “+RESILIENT: Otvoreni Resursi Mediterana za društvene inovacije i društveno odgovorno poduzetništvo“ odobren je za financiranje kroz Program Interreg Mediteran 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj i financijskih sredstava IPA.Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.578.529,80 € od čega je proračun javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove 153.116,00 €. Nositelj projekta je Regija Veneto, a partneri na projektu su uz javnu ustanovu i Sveučilište AIX-Marseille, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Mreža za razvoj i inovacije (RCDI), Regija Istočna Makedonija i Trakija (REMTH), Gospodarska komora Trevisa i Belluna, Tehnološki institut Aragon, Grčko softversko društvo (GFOSS), Barcelona Activa, Otvoreno sveučilište Katalonije (UOC), Fondacija za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja (PRIZMA), Savez talijanskih općina (ANCI).

Više informacija na:

https://plus-resilient.interreg-med.eu

https://www.facebook.com/project.resilient.mediteran/

Najnovije