Accessibility icon

Okrugli stol “Pravedna tranzicija u Hrvatskoj: prilike i izazovi”

5. svibnja 2023.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija poziva zainteresiranu javnost na okrugli stol “Pravedna tranzicija u Hrvatskoj: prilike i izazovi” koji se će održati 15. svibnja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Primorska 46, Ika. Cilj Okruglog stola je predstaviti mehanizam pravedne tranzicije i modalitete za njegovu provedbu u Republici Hrvatskoj, te podijeliti iskustva i mišljenja o prilikama i izazovima kojima se suočavaju glavni akteri iz Sisačko-moslavačke i Istarske županije.

Okrugli stol će se održati u sklopu projekta “Bridging Organizations and marginalized communities for Local Sustainability Transitions in EuRope” – BOLSTER, u kojem opatijski fakultet sudjeluje kao projektni partner.

Cilj BOLSTER projekta je razumjeti kako na marginalizirane zajednice utječu politike povezane s Europskim zelenim planom i povećava li njihovo uključivanje u procese donošenja odluka potporu tranzicijskim planovima. Jedna od ključnih aktivnosti projekta je uključivanje predstavnika vlasti, marginaliziranih zajednica te kompanija koji će sudjelovanjem na okruglom stolu definirati probleme ove tematike te diskutirati o mogućim rješenjima.

Program događanja je dostupan u nastavku Program Okruglog stola.
Prijave za sudjelovanje je potrebno izvršiti putem poveznice.

Najnovije