Accessibility icon

OTVOREN NATJEČAJ “BUSINESS DEVELOPMENT AND INNOVATION CROATIA”

7. rujna 2020.

Norveška državna agencija Innovasjon Norge objavila je Poziv za dodjelu sredstava iz programa Poslovni razvoj i Inovacije Hrvatska. Program se financira iz norveške darovnice i dio je financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014. – 2021.

Cilj programa je povećanje stvaranja vrijednosti i održivi rast u hrvatskom poslovnom sektoru, a sufinancirat će se programi iz područja zelene industrije i plavog rasta. Očekivani ishod projekata koji se financiraju su povećana konkurentnost hrvatskih poduzeća unutar spomenutih područja, rast prihoda i neto operativne dobiti te otvaranje novih radnih mjesta. Očekuje se da će projekti pridonijeti razvoju i primjeni inovativnih tehnologija, procesa i rješenja, kao i smanjenju CO2 emisija i energetski učinkovitijim proizvodnim procesima.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava unutar natječaja je 19.064.148,00 EUR, od čega će se individualne sheme projekta financirati s 16.064.148,00 EUR, a iznos financiranja za mala i srednja poduzeća (SME) iznosit će 3.000.000,00 EUR. Postotak sufinanciranja varira od 10% do 70%.

Prihvatljivi prijavitelji su mala, srednja i velika poduzeća u privatnom sektoru, s naglaskom na SME (mala i srednja poduzeća).

Prihvatljivi partneri su sva privatna i javna tijela, komercijalne i nekomercijalne pravne osobe registrirane u Hrvatskoj ili Norveškoj.

Rok za prijavu je 15. studenoga 2020., do 14.00 sati po hrvatskom vremenu.

Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici.

 

Najnovije