Accessibility icon

Posebno izdanje nagrade Europska poduzetnička regija (EER) 2021.-2022.

21. svibnja 2020.

Europski odbor regija (OR) svake godine dodjeljuje Nagradu za Europsku poduzetničku regiju (EPR) trima gradovima, regijama ili općinama s izvanrednim strategijama usmjerenima na budućnost kojima se podupiru MSP-ovi, novoosnovana i rastuća poduzeća. Titula Europske poduzetničke regije osigurava priznanje i vidljivost lokalnim ili regionalnim poduzetničkim strategijama te omogućuje pristup sve većoj mreži inovacijskih područja u kojima se aktivno jačaju poduzetnički ekosustavi, razmjenjuju dobre prakse i razvija suradnja na europskim projektima.

Ovogodišnje posebno izdanje nadovezuje se na proširenu Nagradu za EPR 2021. godine i potiče regije i gradove EU-a da razviju strategije za poticanje poduzetništva i MSP-ova koji se bave posljedicama krize uzrokovane COVID-om 19. Nagradu će dobiti najviše šest regija koje će dvije godine (2021. i 2022.) nositi oznaku EPR-a, čime će im se omogućiti planiranje i provedba strategija za uspješan gospodarski i društveni oporavak.

Ovo posebno izdanje Nagrade za EPR službeno je pokrenuto tijekom rasprave s predstavnicima Europske komisije o gospodarskom učinku pandemije i mjerama koje EU poduzima kako bi zaštitio MSP-ove i industriju.

Poziv na podnošenje prijava za EPR 2021. – 2022. bit će otvoren do 28. listopada 2020.
Više informacija o prijavi potražite na web stranici EPR-a .

Najnovije