Accessibility icon

Potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta rekonstrukcije i dogradnje OŠ Svetvinčenat

6. ožujka 2024.

U Svetvinčentu je održana svečanost potpisivanja Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta Rekonstrukcija i dogradnja školske zgrade i izgradnja sportske dvorane OŠ Svetvinčenat zahvaljujući kojoj će svi učenici škole uskoro imati jednosmjensku nastavu.

Sporazum su potpisali župan Istarske županije Boris Miletić, načelnik Općine Svetvinčenat Dean Perković te ravnateljica škole OŠ Svetvinčenat Silvija Jeromela Obrovac, koji su izrazili zadovoljstvo zbog skore provedbe ovog projekta te niza dobrobiti koje će on donijeti lokalnoj zajednici.

Istarska županija je u suradnji s Javnom ustanovom Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove pripremila projektni prijedlog i podnijela prijavu projekta „Rekonstrukcija i dogradnja školske zgrade i izgradnja školske sportske dvorane OŠ Svetvinčenat za potrebe uvođenja jednosmjenske nastave“ dana 6. prosinca 2023. godine. Nositelj projekta je Istarska županija, dok su Općina Svetvinčenat i Osnovna škola Svetvinčenat partneri obzirom da su suvlasnici nekretnine na kojoj se izvode radovi.

Odluka o financiranju donesena je 6. veljače 2024. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.374.243,67 eura, od čega bespovratna sredstva iznose 3.723.989,20 eura, dok će neprihvatljive troškove u iznosu od 650.254,47 eura osigurati Istarska županija i Općina Svetvinčenat. Planiranim zahvatom osigurat će se potreban školski prostor za rad škole s 8 razrednih odjela, što će omogućiti uvođenje nastave u jednoj smjeni za učenike OŠ Svetvinčenat i OŠ Juršići.

Upravo je današnje sklapanje Sporazuma o partnerstvu o provedbi projekta preduvjet za sklapanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a koje se očekuje tijekom sljedećeg vremenskog razdoblja.

Na svečanosti potpisivanja bili su prisutni i pročelnik Odjela župana Ivan Glušac, pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Svetvinčenat Alen Doblanović i ravnateljica javne ustanove AURORA Ivana Dragišić.

Galerija fotografija

Najnovije