Accessibility icon

Potpisan Sporazum o predfinanciranju EU projekta KLIK Pula u iznosu od gotovo 30 milijuna kuna

13. prosinca 2022.

Istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu (ŠTUT) Orhideja Petković potpisali su Sporazum o predfinanciranju EU projekta KLIK – Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula. Istarska županija, kao osnivač ŠTUT-a, prepoznala je važnost ovog EU projekta, čija vrijednost iznosi 44.692.084,78 kuna, a financiran je u 100 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Međutim, kao što je uobičajena praksa kod europskih projekata, isti je potrebno predfinancirati za što je sukladno Sporazumu obvezu preuzela Županija, u iznosu od 29.479.704,07 kuna.

Župan i ravnateljica i ovom su prilikom istaknuli važnost Centra KLIK kao budućeg mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu će se učenje temeljiti na radu, a obavljat će se i unaprjeđivati i druge djelatnosti koje pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada.

Podsjetimo, projekt uspostave Centra KLIK Pula sastoji se od 2 zasebna EU projekta, jedan se odnosi na samu rekonstrukciju i dogradnju, a drugi obuhvaća niz programa stručnog usavršavanja za nastavnike, provedbu visoko kvalitetne praktične i teorijske nastave i provodi se u partnerstvu javnog i privatnog sektora. Provoditelj projekta rekonstrukcije i dogradnje je Istarska županija, a građevinski radovi započeli su u listopadu ove godine. Vrijednost projekta iznosi 49.845.842,13 kuna, od čega je 30 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će preostali dio troškova snositi Istarska županija.

 

Najnovije