Accessibility icon

Potpora za europske projekte suradnje 2021

10. lipnja 2021.

Ovim Pozivom na dostavu prijedloga podržat će se Europski projekti suradnje s početkom provedbe u 2021. godini.

Potpora za Europske projekte suradnje odnosi se na transnacionalne projekte koji uključuju kulturne i kreativne organizacije iz različitih zemalja koje sudjeluju u Programu. Kroz ovaj Poziv će se pružiti kulturnim organizacijama svih veličina mogućnost koprodukcije, suradnje, eksperimentiranja, inovacija, mobilnosti i razmjene znanja i iskustava. Cilj ovog Poziva je osigurati bolji pristup europskoj kulturi i umjetničkim djelima i promovirati inovacije i kreativnost.

Za ovaj Poziv na dostavu prijedlogu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 60.942.906, pri čemu maksimalan iznos potpore po projektu iznosi:

  • EUR 200.000 – 80% ukupnog budžeta – za manje projekte suradnje (COOP1)
  • EUR 1.000.000 – 70% ukupnog budžeta – za srednje projekte suradnje (COOP2)
  • EUR 2.000.000 – 60% ukupnog budžeta – za veće projekte suradnje (COOP3)

Ovim Pozivom Izvršna agencija predviđa sufinanciranje oko 130 projektnih prijedloga i zadržava pravo ne dodijeliti sva osigurana sredstva.

U projektima mogu sudjelovati pravne osobe (privatne i javne), ali i tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti čija osnovna djelatnost pripada djelokrugu kulture, pri čemu vodeći partner mora biti u mogućnosti potkrijepiti svoju pravnu osobnost (istoga imena i statusa) za razdoblje od protekle dvije godine.

Rok za prijave je 7. rujna 2021. godine do 17:00 po Bruxellesom vremenu.

Upute za prijavu te obrasci i dokumenti koje je obavezno priložiti dostupni su:

COOP1 ovdje    

COOP2 ovdje.

COOP3 ovdje.

Više na deskkultura.hr

Najnovije