Accessibility icon

Predavanje Regionalnog koordinatora za učenike pulske gimnazije u sklopu ASOC projekta

6. svibnja 2021.

Djelatnice Regionalnog koordinatora 5. svibnja održale su on line informativno predavanje za učenike Gimnazije Pula koji sudjeluju u projektu „U školi otvorene kohezije – At the School of Open Cohesion, ASOC“.

Učenicima je prezentiran djelokrug, glavne zadaće i ustrojstvo ustanove, s posebnim naglaskom na njezinu ulogu u upravljanju regionalnim razvojem i povlačenju sredstava iz EU fondova na području Istarske županije. Osim toga, učenici su imali priliku pobliže se upoznati s kohezijskom politikom Europske unije, financijskim instrumentima kroz koje se provodi, te primjerima raznih projekata koji se kroz kohezijsku politiku provode na području Hrvatske i Istre.

Gimnazija Pula jedna je od deset odabranih srednjih škola koje sudjeluju u ASOC projektu u školskoj godini 2020/2021. Nakon realiziranih početnih aktivnosti, do kraja nastavne godine učenici će se baviti građanskim praćenjem jednog odabranog projekta koji je bio financiran sredstvima EU te će naučiti više o vrstama projekata, kohezijskoj politici, potrazi za podacima i njihovom analizom te prezentacijom.

Cilj ASOC projekta je poticanje kulture aktivnog građanstva i podizanje svijesti učenika srednjih škola o kohezijskoj politici i EU projektima. Pokrenut je od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a teži promicanju sudjelovanja učenika u praćenju ulaganja koja se provode putem kohezijske politike EU-a korištenjem javnih otvorenih podataka.

 

Najnovije