Accessibility icon

Predstavljanje nacrta Strategije Hrvatske poljoprivrede i akvakulture nakon 2020

24. lipnja 2020.

U Poreču je u srijedu, 24.6.2020., u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, održano predstavljanje nacrta Strategije poljoprivrede 2020. – 2030. „Više od farme“ te nacrta Strategije razvoja akvakulture 2020. – 2030. „Više od ribnjaka“. Predstavljanje je održala ministrica Marija Vučković sa suradnicima, a događaju su prisustvovali i predstavnici Regionalnog koordinatora Istarske županije za europske programe i fondove.
Spomenute strategije nastale su suradnjom Ministarstva poljoprivrede i Svjetske banke te domaćih i stranih stručnjaka, uz konzultacije s velikim brojem predstavnika proizvođača, znanstvenika i šire javnosti.
Strategija poljoprivrede definira ciljeve hrvatske poljoprivredne politike za razdoblje od 2020. do 2030. godine, a to su svakako proizvodnja veće količine hranjive i visokokvalitetne hrane po konkurentnim cijenama, održivo upravljanje prirodnim resursima u promjenjivim klimatskim uvjetima te doprinos poboljšanju kvalitete života i povećanju zaposlenosti u ruralnim područjima.
Strategija razvoja akvakulture za period 2020. – 2030. među strateškim ciljevima ističe unaprjeđenje gospodarski i tržišno održivog sektora akvakulture te povećanje konkurentnosti hrvatskih proizvoda akvakulture na inozemnim i domaćem tržištu, što će u konačnici rezultirati integriranim teritorijalnim razvojem ruralnih i obalnih područja te povećanjem zaposlenosti lokalnog stanovništva i podizanjem životnog standarda u tim područjima.

Najnovije