Accessibility icon

Predstavnici RK Istarske županije sudjelovali na 3. Međunarodnoj konferenciji o ESI fondovima

20. rujna 2022.

Predstavnici Regionalnog koordinatora Istarske županije za europske programe i fondove sudjelovali su na 3. Međunarodnoj konferenciji o ESI fondovima, koja se održala 15. i 16. rujna u Trakošćanu. Na konferenciji su prezentirane ključne teme u kontekstu korištenja EU fondova u novoj financijskoj perspektivi za razdoblje 2021.-2027., dosadašnja iskustava u korištenju EU fondova te izazovi s kojima će se susretati svi koji u narednom periodu žele koristiti EU financiranje.

Teme su obuhvaćale područja zelene i digitalne tranzicije, pametne specijalizacije, uvođenja eura i učinak na korištenje bespovratnih sredstava, razvoja gradova u kontekstu društvene tranzicije, trendove inflacije i utjecaj na građevinske radove, dostupnost arhitektonskih usluga, Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Podsjećamo, u novom programskom razdoblju dostupno je gotovo dvostruko više sredstava iz EU fondova u odnosu na prethodno razdoblje, stoga je konferencija bila izvrsna prilika za razmjenu znanja i iskustava sudionika.

Najnovije