Accessibility icon

Program CEF DIGITAL – objavljen drugi skup poziva

24. listopada 2022.

Europska komisija objavila je drugi skup poziva za dostavu prijedloga u okviru programa Connecting Europe Facility Digital, s proračunom od 277milijuna eura.

Cilj poziva je poduprijeti projekte za sigurne, brze i mreže velikog kapaciteta, okosnice infrastrukture, uključujući kvantnu komunikaciju, federaciju oblaka i podmorske kabele, ojačati mreže koje povezuju ruralna, udaljena i prekomorska područja, kao i sve više digitalizirati prometne i energetske mreže. Sredstva će biti posebno usmjerena na projekte čiji je cilj jačanje infrastrukture za povezivost okosnice unutar Europe i s međunarodnim partnerima u kontekstu strategije globalnog pristupnika.

Komisija će dodijeliti i sredstva za projekte čiji je cilj opremiti pružatelje ključnih usluga u lokalnim zajednicama i glavne prometne pravce 5G povezivošću. Naposljetku, pozivi će biti usmjereni na projekte koji povezuju dobavljače u oblaku i vertikalne zajednice u slučaju upotrebe, u interesu osnivanja federacije oblaka na razini EU-a, kvantne komunikacijske infrastrukture, kao i pripremne mjere za uspostavu operativnih digitalnih platformi za prometnu i energetsku infrastrukturu diljem EU-a.

Pozivi, točnije njih osam, otvoreni su za tvrtke, javne uprave i subjekte iz država članica EU-a, prekomorskih teritorija i zemalja pridruženih programu.

Rok za prijavu je do 23.2.2023.

Više informacija o Pozivu i načinu prijave dostupno je na web stranicama Europske izvršne agencije za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HaDEA).

Najnovije