Accessibility icon

Projekt BOLSTER – prvi Regionalni dijalog o pravednoj tranziciji

22. rujna 2023.

U sklopu projekta BOLSTER – “Bridging Organizations and marginalized communities for Local Sustainability Transitions in EuRope”, dana 26. rujna 2023. od 10:00 do 12:30 h održat će se online događanje pod nazivom „Challenges and lessons learned for leaving no one behind in green transitions“ – Perspectives from Croatia, Austria and The Netherlands.

Cilj ovog prvog regionalnog dijaloga o pravednoj tranziciji, usredotočenog prvenstveno na Hrvatsku, je poticanje razmjene iskustva između regija pogođenih procesima zelene i digitalne tranzicije. Regionalni i lokalni kreatori politika, predstavnici nevladinih organizacija, lokalne industrije i akademske zajednice raspravljat će o izazovima i lekcijama naučenim u procesu tranzicije.

Projekt BOLSTER ima za cilj razumjeti kako na marginalizirane zajednice utječu politike povezane s Europskim zelenim planom i povećava li njihovo uključivanje u procese donošenja odluka potporu tranzicijskim planovima. Projekt se financira iz europskog istraživačkog fonda Horizon Europe u iznosu od 3,8 milijuna eura. Jedan od partnera je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji će između ostalih aktivnosti, predvoditi razvoj okvira za praćenje procesa pravedne tranzicije u regijama.
Program događanja je dostupan u nastavku: Agenda_1st-BOLSTER-policy-dialogue
Prijave za sudjelovanje je potrebno izvršiti putem poveznice.

 

Najnovije