Accessibility icon

Projekt „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“ u EDIC brošuri

25. svibnja 2020.

U sklopu projekta EDIC – Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola, čiji je glavni cilj informiranje građana o Europskoj uniji te stvaranje novih modela međuinstitucionalne javne komunikacije po pitanju EU-a, objavljena je godišnja brošura naziva „Europa u mom gradu – EU projektima do grada po mjeri svih građana“.
Brošura se tradicionalno objavljuje svake godine te je ovisno o partneru zaduženom za njezinu izradu posvećena različitoj tematici, prvenstveno u području EU- a i njezinih politika.

Ovogodišnje je izdanje posvećeno uspješnim EU projektima koji se provode na području grada Pule i Istarske županije, te je između ostalog njime obuhvaćen i projekt „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“ kojeg provodi javna ustanova Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei“.

Projekt je s provedbom započeo u lipnju 2019. godine, a usmjeren je na pružanje savjetodavne pomoći javnom sektoru Istarske županije u pripremi i provedbi EU projekata. Po završetku projektnih aktivnosti (prosinac 2023.), predviđeno je da stručnu pomoć u planiranju i implementaciji EU projekata primi 30 javnopravnih tijela s područja Istre, čime se unaprjeđuju njihovi provedbeni kapaciteti te povećava apsorpcija ESI i drugih EU fondova na području Istre.
Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, i to u iznosu od 14.983.493,62 kn, dok mu je ukupna vrijednost 17.627.639,62 kn.

Brošura Europe Direct Informacijskog centra Pula-Pola dostupna je na sljedećim poveznicama:
http://edic.pulapola.eu/site_media/media/uploads/files/news/EDIC_brosura_HR_2020_2.pdf
http://edic.pulapola.eu/site_media/media/uploads/files/news/EDIC_brosura_IT_2020.pdf

 

Najnovije