Accessibility icon

Projekt Walk the Global Walk – plakatima za održivi razvoj

15. lipnja 2021.

U sklopu eu projekta Walk the Global Walk, kojeg provodi JU Regionalni koordinator Istarske županije, učenici istarskih srednjih škola izradili su aktivističke plakate na temu održivog razvoja. Plakatima učenici žele poslati poruku o važnosti osvješćivanja javnosti kako bi se više pažnje posvetilo Ciljevima održivog razvoja i njihovom ostvarenju.

U izradi plakata sudjelovale su sljedeće škole: Gimnazija Pula, Tehnička škola Pula, TSŠ Dante Alighieri Pula, TSŠ-SMSI Leonardo da Vinci Buje-Buie, Srednja škola Vladimir Gortan Buje.
Izrađene plakate možete pogledati u fotogaleriji:

 

Izrada plakata jedna je od aktivnosti Virtualne globalne šetnje, organizirane kao finalnog eventa projekta, kojom se na neki način želi zaokružiti priča o održivom razvoju i realiziranim projektnim aktivnostima u protekle tri godine projekta, i to provedbom nekoliko različitih aktivnosti (snimanje prigodne pjesme i videa, gostovanje u medijima, i sl.).
Projekt Walk the Global Walk broji 21 partnera iz 11 europskih zemalja, čiji je zajednički cilj doprinijeti ciljevima održivog razvoja. U projektu je kroz tri godine provedbe sudjelovalo 15 škola, 600 učenika i 20 profesora iz istarskih srednjih škola. Kao projektni partner, Regionalni koordinator Istarske županije zadužen je za koordinaciju edukativnih aktivnosti s uključenim školama, administrativno praćenje projekta i komunikaciju s vodećim partnerom. Projekt je započeo u prosincu 2017. i traje do kolovoza 2021. godine. Proračun projekta iznosi 3.180.083,93 eura.

Najnovije