Accessibility icon

Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo crvenog križa Buje prijavili projekt „S nami niste sami“

25. kolovoza 2020.

Javna ustanova regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove pružila je stručnu pomoć Hrvatskom crvenom križu – Gradsko društvo crvenog križa Buje u pripremi projekta „S nami niste sami“.

Projekt je prijavljen na Natječaj „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“ objavljenog u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije – FEAD, a ukupna vrijednost projekta iznosi 3.546.125,00 kn.

Opći cilj projekta je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći (hrane i osnovne materijalne pomoći) najpotrebitijim osobama te pružanjem popratnih mjera kojima će se doprinijeti boljem socijalnom uključivanju najpotrebitijih osoba. Planiranom višekratnom podjelom paketa osigurala bi se kontinuirana opskrba osnovnim živežnim namirnicama za najpotrebitije. Obzirom da su u projekt uključena sva Gradska društva Crvenog križa s područja Istarske županije, projekt bi teritorijalno obuhvatio prostor cijele županije te na taj način doprinio uspostavi koordiniranog sustava potpore skupinama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti u Istarskoj županiji, uključujući ruralna i teško dostupna područja. Za nadzor procesa koristio bi se novi IT program koji se planira nabaviti putem projekta.

Prijavitelj projekta je Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo crvenog križa Buje, a partneri na projektu su sva ostala društva Crvenog križa s područja Istarske županije: GDCK Pula, GDCK Rovinj, GDCK Poreč, GDCK Buzet, GDCK Pazin i GDCK Labin. Prijavitelji i partneri imaju dugogodišnje iskustvo u pružanju pomoći u hrani i odabiru prehrambenih proizvoda što jamči učinkovitu provedbu aktivnosti te brigu o sigurnosti i ispravnosti potrošačkih proizvoda, kao i doprinosu zaštiti javnog zdravlja.

Najnovije