Accessibility icon

Sada je prilika da pomognete u borbi protiv koronavirusa!

16. travnja 2020.

Europska komisija u uskoj suradnji sa državama članicama EU-a organizira paneuropski hackathon #EUvsVirus s ciljem povezivanja civilnog društva, inovatora, partnera i investitora diljem Europe kako bi razvila inovativna rješenja za izazove povezane s coronavirusom.

Cilj je razviti zajednička inovativna rješenja kao što su visoke tehnologije, niske tehnologije, hardver, softver rješenja i slično, korištenjem biotehnologije, digitalne tehnologije, društvenih znanosti i drugih domena iz područja inovacija.
 Opća je svrha hackathona uskladiti i povezati inovatore, partnere i kupce širom Europe te ih ujediniti u rješavanju neposrednih problema krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima.

Hackathon će se održati 24., 25. i 26. travnja, s ciljem sudjelovanja 60 000 tvrtki, inovatora, nevladinih organizacija i ostalih zainteresiranih. Sve je organizirano online, a prijave su krenule 14. travnja na https://euvsvirus.org/ i traju do nedjelje, 19. travnja 2020.

HAMAG-BICRO je nacionalno tijelo za podršku natjecateljima iz Republike Hrvatske.

#EUvsVirus #HacktheCrisis #EUSolidarity #StrongerTogether #TogetherWeCan

Najnovije