Accessibility icon

SAFU Anketa – “Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku?”

13. studenoga 2023.

Hrvatska je danas nezamisliva bez tisuće projekata sufinanciranih iz EU fondova. Panoramska šetnja Skywalkom na Biokovu, brži dolazak kući zahvaljujući novom zagrebačkom rotoru, put na jug Hrvatske bez prelaska državne granice, uživanje u predstavama u obnovljenom Malom rimskom kazalištu, bijeg u svijet mašte i igara u gaming centru u Novskoj, moderni studentski domovi, poduzetnički inkubatori, brojna ulaganja u znanost i inovacije, kao i u našu bogatu kulturnu i prirodnu baštinu. Riječ je redom o projektima koji su značajno utjecali na razvoj lokalnih sredina te doprinijeli gospodarskom razvitku Hrvatske. Ipak, ništa od toga ne bi bilo moguće bez članstva Hrvatske u Europskoj uniji i bespovratnih europskih sredstava.

Stoga kroz kampanju „Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku?“, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) želi prikazati raznolikost područja ulaganja diljem Hrvatske. Svatko od nas zasigurno je upoznat s barem nekim od EU projekata, koji su svojom realizacijom pozitivno utjecali na kvalitetu svakodnevnice, stoga svoj odgovor možete dati putem ankete Bez kojeg EU projekta ne možete zamisliti Hrvatsku?

Glasati možete i za dva EU projekta iz Istarske županije – Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju Opće bolnice Pula i Konzervacija i rekonstrukcija Malog rimskog kazališta – Pula.

Proglašenje pobjedničkih projekata održat će se na konferenciji „Dani regionalnoga razvoja i fondova EU“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

Najnovije