Accessibility icon

Sedmo izdanje konferencije Platforme za pravednu tranziciju

20. ožujka 2023.

Otvorene su prijave za sedmo izdanje konferencije Platforme za pravednu tranziciju (Just Transition Platform – JTP), koja će se održati od 25. do 27. travnja 2023. godine u Bruxellesu.

Ovaj hibridni događaj zajednički će organizirati DG REGIO i DG ENER. Konferencija će pružiti priliku za razmjenu mišljenja i iskustava o procesu pravedne tranzicije, a namijenjena je dionicima nacionalnih, lokalnih i regionalnih vlasti, gospodarskim i socijalnim partnerima te širem društvu.

Fokus ove dvodnevne konferencije bit će na implementaciji Fonda za pravednu tranziciju (FPT), s posebnim naglaskom na ciljeve Teritorijalnih planova za provedbu tranziciju i razvojne prilike koje FPT omogućava u regijama diljem Europe.
Posebne sesije bavit će se temama kao što su energetska sigurnost, međunarodna dimenzija pravedne tranzicije, učinkoviti sustavi praćenja i provedbe pravedne tranzicije, tehnička pomoć korisnicima u uključenim regijama.

Prijave za „live“ sudjelovanje na eventu otvorene su do 24. ožujka, putem poveznice. Prijave za online sudjelovanje ostaju otvorene do daljnjega, a sesije će se prenositi uživo preko Swapcard-a.

Detaljnije informacije o konferenciji dostupne su na web stranici Platforme.

 

Najnovije