Accessibility icon

Službeno uručenje odluka o odabiru projekata za Mjere 7. i 2. iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a

17. veljače 2021.

Danas su u Poreču službeno uručene odluke o odabiru projekata za Mjeru 7. “Promicanje ribarstvene, akvakulturne i pomorske baštine“ te Mjeru 2. „Ulaganje u prodajna mjesta, kušaone i nabava vozila za proizvode ribarstva i akvakulture s jedinstvenim vizualnim identitetom“. Navedene odluke odnose se na 8 projekata čija je sveukupna vrijednost 10.973,870 kn.

U okviru Mjere 7. financirati će se projekti sljedećih nositelja:
✅ Grad Poreč – Parenzo (Centar za posjetitelje „La mula de Parenzo“)
✅ Momperlon d.o.o. (Interpretacijski centar „Ribarska kuća /Santa Marina“),
✅ Grad Pazin (Dječje odmaralište Špadići)
✅ Općina Vrsar – Orsera (Multimedijski centar MORe MORe)

Projekti će obuhvatiti aktivnosti koje promoviraju i valoriziraju ribarstvenu, akvakulturnu i pomorsku baštinu i nasljeđe, a odnose se na: rekonstrukciju i opremanje infrastrukture, istraživanja i razvoj aplikacija i softverskih rješenja, izradu i objavu publikacija te promotivne aktivnosti.

U okviru Mjere 2. financirati će se projekti sljedećih nositelja:
✅ Usluga Poreč d.o.o.
✅ Usluga d.o.o.
✅ SIC doo
✅ S.K.A.T. d.o.o.

Projektima će se nabaviti 2 specijalizirana vozila te će se preurediti i opremiti ribarnice u Poreču i Pazinu. Svi prijavitelji koriste jedinstveni vizualni identitet područja izrađenog kroz Mjeru 1. iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a, što dovodi do jačanja prepoznatljivosti i unaprjeđenja lokalnih proizvođača i proizvoda ribarstva i akvakulture kroz svojevrsni „branding“ područja, budući da će svi odobreni projekti imati obvezu koristiti logotip jedinstvenog vizualnog identiteta. Prodajna mjesta će imati obvezu uključivanja minimalno 60% lokalne svježe ribe i morskih organizama te minimalno 60% lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture u ukupni asortiman, a dostavna vozila imaju obvezu redovne dostave lokalne svježe ribe i morskih organizama i/ili lokalnih proizvoda ribarstva na adrese odgojno-obrazovnih ustanova koje se nalaze na području djelovanja LAGUR-a „Istarski švoj“.

Najnovije