Accessibility icon

Studijski posjet lokacijama uspješnih EU projekata u Istri

6. prosinca 2019.

Vijećnici Skupštine Istarske županije, u organizaciji javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei“ sudjelovali su 5. prosinca 2019. u studijskom posjetu u sklopu kojeg su obišli lokacije obuhvaćene brojim EU projektima koji se provode ili su uspješno provedeni na području Istarske županije

Od važnijih projekata financiranih iz ESI fondova, vijećnici su imali priliku posjetiti novu Opću bolnicu Pula i realizirani projekt „Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju Opće bolnice Pula“, zatim novoizgrađeni Studentski centar Pula, Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS, Arheološki park Vižulu, ali i prisustvovati predstavljanju projekta čiji je nositelj tvrtka INDI – metal d.o.o. iz Vodnjana, dok im je u Svetvinčentu predstavljen projekt KulTERRA – Revitalizacija istarskih kaštela Morosini – Grimani i Petrapilosa.

Brojna su područja i djelatnosti koji su u Istri zabilježili značajan napredak zahvaljujući EU financiranju, od kulturne i prirodne baštine do turizma, poduzetništva i zdravstva, stoga je ovo bila izvrsna prilika kako bi se vijećnicima predočila važnost EU kao izvora financiranja te predstavili uspješni rezultati europskih projekata u Istri. Posjet se realizirao u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do uspješne EU regije“ koji se financira putem Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a provodi ga Javna ustanova „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei“.

 

Najnovije