Accessibility icon

Studijsko putovanje u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“

6. prosinca 2022.

U sklopu projekta Suradnjom i znanjem do snažne EU regije, djelatnici Regionalnog koordinatora Istarske županije sudjelovali su od 30. studenoga do 2. prosinca 2022. na studijskom putovanju u Sloveniju i Italiju.
Tijekom trodnevne studijske posjete, djelatnici RK imali su priliku posjetiti i upoznati se s radom relevantnih dionika i institucija koji imaju značajnu ulogu u području strateškog planiranja, koordinacije i korištenja EU fondova te razvoja i implementacije inovacija u području zelenih i digitalnih tehnologija.

Posjećeni su Gradska Općina Kopar, znanstveni park AREA SCIENCE PARK u Trstu, Regija Emilia Romagna, tehnološki centar Tecnopolo Bologna CNR te u Modeni nadležni ured za implementaciju EU projekata – Ufficio Progetti europei, relazioni internazionali e coordinamento progetti complessi del comune di Modena.

Teme sastanaka bile su upravljanje i koordinacija ITU područjima, prezentacija razvojnih strategija, iskustva u pripremi i provedbi strateških projekata, metodologije u pripremi i provedbi projekata s naglaskom na strukturne fondove i nacionalne planove oporavka i otpornosti, iskustva s radom znanstveno istraživačkih centara te modela valorizacije i prijenosa postignutih rezultata.

Studijsko putovanje organizirano je u svrhu razmjene iskustava i upoznavanja primjera dobre prakse te umrežavanja s ciljem suradnje u budućim projektima i inicijativama.

Javna ustanova Regionalni koordinator osnovana je od strane Istarske županije 2018.g., a glavna joj je svrha upravljanje regionalnim razvoje Istre, što podrazumijeva osnaživanje javnog sektora u apsorpciji EU sredstava te upravljanje strateškim razvojem Istarske županije.

 

Najnovije