Accessibility icon

Susret predstavnika Europske komisije i JU Regionalni koordinator Istarske županije u Puli

2. svibnja 2023.

Predstavnici Europske komisije, Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku na čelu sa voditeljicom Odjela za Hrvatsku i Bugarsku Aidom Lihom Matejiček, održali su 28. travnja 2023. godine u Puli radni sastanak sa predstavnicima javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove.

Vršiteljica dužnosti ravnateljice Anamaria Škopac Pamić, voditeljica Odsjeka za pripremu i provedbu programa i projekata Patrizia Bosich i voditeljica Odsjeka za regionalni razvoj i strateško planiranje Sanja Labinjan predstavile su djelokrug rada javne ustanove, uz osvrt na najvažnije EU projekte u pripremi i provedbi, te sustav strateškog planiranja u Istarskoj županiji.

Predstavnicima Europske komisije pojašnjeni su i glavni izazovi na regionalnoj i lokalnoj razini u implementaciji fondova Europske unije u Hrvatskoj u cilju razvoja EU kohezijske politike.

Zanimljiva rasprava povela se i oko procesa programiranja Teritorijalnog plana za pravednu tranziciju Republike Hrvatske, te budućih koraka oko što kvalitetnije pripreme potencijalnih projekata iz Istarske županije za financiranje iz Fonda za pravednu tranziciju.

Jedna od tema sastanka je bila i izrada Teritorijalne strategije razvoja otoka u Istarskoj županiji.

 

Najnovije