Accessibility icon

Svečano otvoren Poduzetnički centar Coworking Pula

12. listopada 2023.

U utorak 10. listopada 2023. godine održana je svečanost otvorenja poduzetničkog centra COWORKING PULA – mjesta koje će u budućnosti biti na raspolaganju svim poduzetnicima, slobodnim profesionalcima te svima onima koji mogu doprinijeti razvoju poduzetničke scene u urbanom području Pula, ali i cjelokupnoj Istarskoj županiji.

Svečanosti su prisustvovali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragan Jelić, istarski župan Boris Miletić, direktor Istarske razvojne agencije IDA d.o.o. Boris Sabatti, te gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3,6 milijuna eura, od čega je 2,4 milijuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 893 tisuće eura izdvojio je Grad Pula, a 305 tisuća eura Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem Fonda za sufinanciranje sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Cilj projekta je uspostava poduzetničkog centra s ciljem omogućavanja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva te jačanja poduzetničke klime na Urbanom području Pula. Projekt je obuhvaćao rekonstrukciju i uređenje zgrade Mehanike u svrhu prenamjene u poduzetnički centar Coworking Pula. Vlada RH je u rujnu 2018. godine prepoznala značaj projekta te je temeljem ideje osmišljene na inicijativu IDA-e darovala Gradu Puli napuštenu zgradu Mehanike u centru Pule, koja je potom obnovljena i nadograđena te prenamijenjena u sklopu projekta u poduzetnički centar s ciljem jačanja poduzetničkog okruženja.

Fokus COWORKING-a PULA je na stvaranju povoljne poduzetničke klime za nova ulaganja, inovacije i implementaciju novih tehnologija, osim malih i srednjih poduzetnika, naglasak je i na „freelancerima“, čija mreža kontinuirano raste i prepoznata je od nadležnih institucija unutar Europske unije. Temeljem navedenog, poduzetnički će centar predstavljati ključno mjesto za okupljanje odnosno stvaranje poduzetničke zajednice na Urbanom području Pula i šire.

 

Najnovije