Accessibility icon

U Circolu održan završni tematski skup projekta KLIK Pula – InovTour2023

5. listopada 2023.

U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma, u Zajednici Talijana Pula – Circolo, dana 3. listopada održan je završni tematski skup „InovTour 2023“ – Inovativni trendovi u turizmu i ugostiteljstvu: Razmjena ideja i iskustava za stvaranje održive i personalizirane turističke ponude.

Skupu su nazočili župan Istarske županije, Boris Miletić, ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Orhideja Petković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule, Ivana Sokolov, te ostali relevantni dionici iz sektora turizma i ugostiteljstva s područja Istarske županije. Na konferenciji je istaknuto kako je projekt KLIK PULA ogledan primjer 2 EU projekata koji spajaju infrastrukturu, odnosno rekonstrukciju i dogradnju pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu te „soft“ dio koji se odnosi na obrazovne programe i unapređenje nastave kroz teoriju i praksu. Centar je zamišljen kao kontinuirana poveznica s gospodarstvom, koji će odgovarati na potrebe tržišta rada i obrazovati radnu snagu koja će biti u mogućnosti zadovoljiti potrebe istarskog i hrvatskog turizma najvišeg standarda.

Predavači su sudionicima završnog skupa na primjerima iz prakse prikazali inovativne situacije koje su aktualne tijekom zadnje dvije godine u turizmu i ugostiteljstvu. Nakon predavanja održao se manji sajam na kojem su se predstavile turističke kuće, mali i veliki iznajmljivači, booking tvrtke i agencije, proizvođači software-a za turizam i slični subjekti s interesom predstavljanja i povezivanja na temu inovacija u turizmu i ugostiteljstvu.

Škola kao Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, navedenim projektom koji se bliži svome kraju, a koji je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu 5.931.659,01 eura, u suradnji s partnerima, provela je mnogobrojne aktivnosti u cilju modernizacije obrazovne institucije, obrazovnih metoda i sadržaja u skladu s vremenom, jačanja odgojno – obrazovnih radnika, mentora i promocije strukovnih zanimanja i rada centra KLIK.

Podršku školi u provedbi projektnih aktivnosti kontinuiramo pruža Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove.

 

 

Najnovije