Accessibility icon

U Puli održan Info dan Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2021.-2027.

23. siječnja 2023.

U petak, 20. siječnja, u kinu Valli u Puli održan je Info dan Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2021.-2027., na kojem je predstavljen prvi poziv iz tog Programa koji je vrijedan 80 milijuna eura. Radionicu je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Upravljačkim tijelom – Zajedničkim tajništvom Programa i JU Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove.

U ime Istarske županije, sudionike je uvodno pozdravio župan Boris Miletić, zaželjevši im plodonosnu radionicu te uspješnu prijavu projekata.
„U proteklih 20 godina Istarska županija i istarski dionici sudjelovali su vrlo aktivno i uspješno u brojnim programima prekogranične suradnje, poput programa IPA iz pretpristupnog razdoblja ili sada onog prekogranične suradnje Interreg. Posebno mi je drago da su pojedini naši projekti ocijenjeni kao najbolji EU projekti u Hrvatskoj. Pred nama su brojne nove mogućnosti, posebice sada kada je Republika Hrvatska ostvarila sve svoje strateške ciljeve, prvo ulaskom u NATO, potom u Europsku uniju, a od nedavno i u Schengenski prostor te Eurozonu. Možemo reći da je naša država u potpunosti integrirana u veliku europsku obitelj država, gdje i pripada“, poručio je župan.

Info dan je organiziran sa svrhom upoznavanja prijavitelja sa sadržajem Programa općenito te pravovremenom pripremom za prijavu na trenutni Poziv, stoga su u sklopu radionice prezentirane sve relevantne informacije o propozicijama natječaja i prijavi za projektne prijavitelje i partnere iz Italije i Hrvatske. Na radionici je sudjelovalo oko 130 sudionika iz Istarske županije, ali i šire.

Podsjećamo, Program prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2021.–2027. nedavno je objavio 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je namijenjen za dvije vrste projekata: Standard i Small-scale projekte.
Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi 80.000.000 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uz stopu sufinanciranja od 80%.

Više informacija o samom Pozivu možete pronaći na poveznici.

 

Najnovije