Accessibility icon

U Puli otvoren Centar podrške CP521, projekt koji je prijavljen u suradnji s Regionalnim koordintorom Istarske županije

14. studenoga 2022.

Na adresi Zagrebačka 18 u Puli 10. studenoga 2022. godine otvoren je Centar podrške CP521. Ovo je  inovativna socijalna usluga razvijena na Urbanom području Pula s ciljem pružanja socijalne usluge savjetovanja i pomaganja te organiziranja različitih aktivnosti i psihosocijalne podrške. Centar objedinjava sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih  usluga s područja gradova Pule i Vodnjana, te općina Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, kako bi se što učinkovitije pružile informacije korisnicima.

Centar podrške osim starijoj populaciji i osobama s invaliditetom, pružat će usluge podrške i informiranja iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i beskućnicima, djeci, ovisnicima, psihički bolesnim osobama, nezaposlenim osobama.

U sklopu projekta CP521 izvršena je katalogizacija i standardizacija postojećih socijalnih i zdravstvenih usluga, a pružatelji usluga (ustanove i udruge civilnog društva s područja socijalne skrbi i zdravstva) povezani su s krajnjim korisnicima.  Na ovaj  način, uz pomoć djelatnika, omogućena je veća dostupnost informacijskih kanala, komunikacijskih i medijskih sadržaja osobama s invaliditetom, starijim osobama i njihovim obiteljima.

Djelatnici su educirani za rad s ranjivim skupinama, te kroz rad informiraju javnost o problemima ranjivih skupina i važnosti aktivnog uključivanja istih u zajednicu. Projektni prijedlog prijavljen je od strane Grada Pule, u suradnji s Regionalnim koordinatorom Istarske županije za europske programe i fondove, te uz podršku ostalih gradova i općina s urbanog područja Pula. Vrijednost projekta je 2,5 milijuna  kuna, te se radi o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Centar će raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, te će telefon 052 521 522 i web biti u funkciji od 21. studenog 2022. godine

 

CP 521 otvorenje _Zagrebačka 18

 

Najnovije