Accessibility icon

U Puli otvoreni „Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri“

16. rujna 2021.

U srijedu 15.9.2021. u Puli su otvoreni „Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri“ u organizaciji Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Manifestacija se održava u sklopu projekta +Resilient, sufinanciranog iz programa Interreg Mediteran 2014.-2020.

Projekt +Resilient usmjeren je poticanju razvoja društvenog poduzetništva i društvenih inovacija te umrežavanju svih dionika i donositelja odluka koji mogu pomoći u ovom procesu.

Tema prve panel rasprave bila je važnost društvenog poduzetništva i društvenih inovacija za razvoj lokalne zajednice, a gosti panelisti bili su: Lana Lovašić, konzultantica za društvene inovacije, izv.prof.dr.sc. Kristina Afrić Rakitovac, Kristian Korunić, poslovni konzultant i  Vjeran Piršić, Predsjednik udruge Eko Kvarner.

Druga panel rasprava ukazala je na važnost mjerenja društvenog učinka, bez obzira provodimo li neki projekt, program ili cjelokupno poslovanje. U raspravi su sudjelovali Darko Ciglar, stručnjak za društveni učinka iz ACT Grupe i Sonja Grozić-Živolić, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske Županije.  Darko Ciglar istaknuo je kako nema učinka ukoliko se ne dogodi organizacijska ili neka druga promjena. Postavlja se i pitanje učinkovitog korištenje resursa: ljudskih, financijskih i drugih kojima raspolažemo. Sonja Grozić – Živolić istaknula je kako bi metodologija mjerenja i upravljanja društvenim učinkom trebala biti utkana u organizacijske procese, bez obzira radi li se o javnom, privatnom ili civilnom sektoru.

U drugom dijelu programa održala se interaktivna radionica „Društvenim inoviranjem do zajedničkih rješenja lokalnih problema: RECIKLIRANJE – prilika za poduzetništvo i stvaranje novih vrijednosti“, koju su moderirali Vjeran Piršić, Lana Lovasić i Helga Možé.

Dani društvenog poduzetništva i inoviranja u Istri održat će se i u Bujama, Poreču i Rovinju prema sljedećem rasporedu:

  • BUJE „Djeca i mladi“ – 16.09., 13:00-15:00h, Pučko otvoreno učilište (vijećnica, 1.kat), Trg J.B. Tita 6
  • ROVINJ „Mladi“ – 22.09., 13:00-15:00h, Sala za sastanke Zajednica Talijana Pino Budicin, Trg Campitelli 1
  • POREČ „Gospodarstvo i poduzetništvo“ – 6.10.,13:00-15:00h, Dom obrtnika, Partizanska ulica 5A

Događaj će se održati sukladno mjerama za sprječavanje širenja pandemije koronavirusa COVID-19 te je broj sudionika ograničen. Prijave su obvezne.

PRIJAVE: https://forms.gle/SNzMJ45jGingMmyY9

Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana, a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

Najnovije