Accessibility icon

U Rijeci održani Dani otvorenih vrata EU fondova

1. srpnja 2019.

Predstavnici Javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei“ i Istarske županije sudjelovali su na Danima otvorenih vrata EU fondova koji su se 29. lipnja održali na riječkom Korzu u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Zajedno s kolegama iz ostalih županija i institucija, informirali su posjetitelje o projektima koji su realizirani te koji se trenutno provode na području Istre, odgovarali na upite građana o načinima prijave i dobivanja sredstava te dijelili prigodne promotivne materijale.

Naime, u Istri se provodi veliki broj projekata iz različitih područja, koji su na ovaj ili onaj način pridonijeli poboljšanju kvalitete života njenih građana, a financiraju se iz EU fondova.

Dani otvorenih vrata EU fondova održani su već u nekoliko navrata u ostalim hrvatskim gradovima, s ciljem informiranja javnosti o načinima i mogućnostima financiranja projekta i povlačenja sredstva iz europskih fondova, te dijeljenja iskustva i predstavljanja primjera dobre prakse stečene kroz različite projekte iz cijele Hrvatske. Tako su u subotu na Korzu svoje projekte predstavile, osim Istarske, također i Primorsko-goranska, Ličko-senjska te Karlovačka županija.

U sklopu manifestacije održana je i izložba fotografija te promocija video materijala također vezanih za projekte koji se u Hrvatskoj financiraju putem EU fondova, uključujući i one iz Istarske županije. Osim službenog dijela programa kojeg je prigodnim uvodom pozdravila i zamjenica ministrice Kristina Bilić, bilo je tu mjesta i za nagradnu igru i zabavni kutak za najmlađe, te gastro kutak za sve posjetitelje događaja.

Najnovije