Accessibility icon

U Šibeniku održana Konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“

11. prosinca 2023.

Konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ održana je u Šibeniku od 7. do 9. prosinca, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Svečanom otvaranju konferencije prisustvovali su predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić te ostali uvaženi gosti.

Program konferencije ove je godine usmjeren na puno desetljeće Republike Hrvatske u Europskoj uniji te korištenje EU fondova i provedene EU projekte, uz brojne teme i specifična područja regionalnog razvoja te iskustva korisnika EU fondova zahvaljujući kojima je unaprijeđeno gospodarstvo i kvaliteta života u svim dijelovima naše zemlje. Održani su raznovrsni paneli s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i poduzetnicima koji su uz pomoć EU sredstava pokrenuli investicijske cikluse u svojim poduzećima.

Također, predstavljena je i nova internetska stranica eufondovi.gov.hr koja na jednom mjestu objedinjuje sve informacije o EU fondovima, kao i publikacija „Regionalni razvoj u Hrvatskoj“ koja analizira hrvatske regije u desetogodišnjem periodu između dva popisa stanovništva uz pregled dinamike razvoja, s evidentiranim pokazateljima regionalnog razvoja. Publikacija je dostupna na poveznici https://eufondovi.gov.hr/wp-content/uploads/2023/12/MRRFEU-Brosura-A4-Regionalni-razvoj-u-Hrvatskoj-2023.pdf.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Regionalnog koordinatora Istarske županije za europske programe i fondove te ostalih regionalnih koordinatora, kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uručilo Sporazume o dodjeli bespovratnih sredstava u provedbi aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje sredstava EU fondova, za razdoblje 2024.-2025.

 

Najnovije