Accessibility icon

U sklopu projekta Walk the Global Walk izrađeni aktivistički plakati

17. svibnja 2021.

Nastavlja se provedba aktivnosti u sklopu projekta Walk the Global Walk, kojeg provodi JU Regionalni koordinator Istarske županije, a u kojem aktivno sudjeluju učenici istarskih srednjih škola.
Jedna od nedavnih aktivnosti je organizacija on line radionice „Kako možemo „zaraziti“ ljude Ciljevima održivog razvoja?“, u sklopu koje su učenici imali priliku izrađivati plakate na temu Ciljeva održivog razvoja. Sudjelujući u radionici, učenici su utvrdili gradivo o Cilju održivog razvoja br. 16, formirali radne skupine ovisno o odabranom podcilju (KLIMA, PRAVDA ili SNAŽNE INSTITUCIJE), te u grupnom radu osmislili i izradili aktivističke plakate u MURAL aplikaciji. Zaključno su se zajedno s edukatorima osvrnuli na izrađene plakate te su im predstavljeni primjeri kvalitetnih aktivističkih plakata.

Izrađene plakate možete pogledati u fotogaleriji:

 

Projekt Walk the Global Walk bliži se kraju provedbe, a od aktivnosti za realizirati preostaju organizacija Globalne šetnje i virtualne Internacionalne ljetne škole.
Projekt je financiran iz programa Europske komisije EuropeAid – “Raising public awareness of development issues and promoting development education in the European Union”, te traje od prosinca 2017. do kolovoza 2021. godine. Proračun projekta iznosi 3.180.083,93 eura, predlagatelj projekta je Regija Toscana, a provodi se u suradnji 19 partnera iz 11 zemalja.

Najnovije