Accessibility icon

U sklopu projekta WALK THE GLOBAL WALK održana su online predavanja pod nazivom ‘Thunderbolt and lightning very very frightening me’

18. prosinca 2020.

U organizaciji javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove“ u sklopu projekta WALK THE GLOBAL WALK održana su online predavanja pod nazivom ‘Thunderbolt and lightning very very frightening me’ namijenjeno učenicima i profesorima istarskih srednjih škola. Zainteresiranost za predavanje bila je velika zbog čega je isto održano u dva termina, 14. i 16. prosinca 2020. godine.

Što možemo očekivati kad su u pitanju promjene klime na Zemlji? Kako one utječu na proizvodnju hrane, hoćemo li ostati bez mandarina, riže ili nečega što nam je još dragocjenije? Kakve veze ima globalno zatopljenje s nedostatkom pitke vode ili, primjerice, s antraksom i demencijom? Možemo li nešto učiniti ili je već kasno?

Odgovore na ta i brojna druga pitanja dala je poznata meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar uz pomoć isječaka iz popularnih „Climate fiction“ filmova.

Na online predavanjima prisustvovalo je ukupno 180 učenika i nastavnika s područja cijele Istarske županije te nekoliko interesenata iz drugih krajeva Hrvatske.

Projekt Walk the Global Walk ulazi u posljednju godinu provedbe, a cilj mu je razviti kritičku svijest mladih o miru, ljudskim pravima i razvojnim pitanjima s kojima se suočava svijet te ih potaknuti da šire tu svijest među svojim vršnjacima. U planu je do završetka u projekt uključiti 45 profesora te 900 srednjoškolaca iz Istarske županije. Projekt je financiran je iz programa Europske komisije EuropeAid – “Raising public awareness of development issues and promoting development education in the European Union”, te traje od prosinca 2017. do kolovoza 2021. godine. Proračun projekta iznosi 3.180.083,93 eura, predlagatelj projekta je Regija Toscana, a provodi se u suradnji 19 partnera iz 11 zemalja.

Najnovije