Accessibility icon

U suradnji sa Regionalnim koordinatorom Istarske županije prijavljen projekt „MOZAIK 5“

5. srpnja 2022.

U sklopu projekta “Suradnjom i znanjem do snažne EU regije”, Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove kontinuirano pruža pomoć javnopravnim tijelima s područja Istarske županije u pripremi projekata od značaja za razvoj regije, financiranih iz EU fondova. Tako je dana 04.07. 2022. godine za prijavitelja Istarsku županiju prijavljen projekt MOZAIK 5. Projekt je prijavljen na natječaj „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V“. Vrijednost projekta iznosi 4.711.387,20 kn, dok je cilj projekta pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u Istarskoj županiji u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Projektom MOZAIK 5 daje se snažna podrška integraciji djece s teškoćama u razvoju u redovne odgojno-obrazovne ustanove, kroz financiranje rada 104 pomoćnika u nastavi/stručno komunikacijskih posrednika za pružanje neposredne potpore za 104 učenika s teškoćama u razvoju u školama kojih je osnivač Istarska županija. Time se stvaraju preduvjeti za njihovu uspješnu integraciju u odgojno-obrazovni sustav, osiguravanje njima primjerenog nastavnog procesa te podizanje kvalitete njihova života. Na dugoročnoj osnovi, PUN/SKP će donijeti napredak u njihovom odgojno-obrazovnom uspjehu, socijalizaciji, emocionalnom napretku, razvoju vještina i sposobnosti te povećanju osposobljenosti za samostalan život i rad. Njihovim roditeljima projekt omogućuje nesmetano obavljanje posla te doprinos ekonomskom boljitku obitelji.

Projekt je osmišljen i pripremljen u partnerstvu Istarske županije kao prijavitelja i 38 osnovnih i srednjih škola s područja Istarske županije, uz savjetodavnu i stručnu pomoć Regionalnog koordinatora Istarske županije za europske programe i fondove. Javna ustanova Regionalni koordinator osnovana je od strane Istarske županije 2018.g., a glavna joj je svrha upravljanje regionalnim razvoje Istre, što podrazumijeva osnaživanje javnog sektora u apsorpciji EU sredstava te upravljanje strateškim razvojem Istarske županije.

 

 

Najnovije