Accessibility icon

Učenici pulske gimnazije u posjetu kaštelu Morosini Grimani

2. lipnja 2021.

JU Regionalni koordinator pruža podršku učenicima Gimnazije Pula u provedbi projekta „U školi otvorene kohezije – At the School of Open Cohesion, ASOC“.
U sklopu navedenog projekta, dana 2.6. održan je posjet kaštelu Morosini Grimani u općini Svetvinčenat kojem je prisustvovala i djelatnica Regionalnog koordinatora IŽ. Kaštel Morosini Grimani odabran je kao mjesto posjete budući da je obnovljen u sklopu EU projekta KulTERRA financiranog iz OP Konkurentnost i kohezija, kojeg su učenici pulske gimnazije odlučili pratiti i detaljnije istražiti u sklopu ASOC projekta. Učenicima su predstavljene glavne aktivnosti i rezultati projekta, te su imali priliku iz prve ruke, od članova projektnog tima iz općine Svetvinčenat, čuti njihova iskustva vezana za provedbu projekta KulTERRA. Za kraj su obišli novouređeni kaštel i njegove sadržaje te odigrali edukativnu igru Escape Castle.

Gimnazija Pula jedna je od deset odabranih srednjih škola koje sudjeluju u ASOC projektu u školskoj godini 2020/2021. Uključene škole odabrale su za praćenje jedan projekt financiran EU sredstvima, kako bi naučili više o vrstama projekata, kohezijskoj politici, potrazi za podacima i njihovom analizom te prezentacijom.

Cilj ASOC projekta je poticanje kulture aktivnog građanstva i podizanje svijesti učenika srednjih škola o kohezijskoj politici i EU projektima. Pokrenut je od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a teži promicanju sudjelovanja učenika u praćenju ulaganja koja se provode putem kohezijske politike EU-a korištenjem javnih otvorenih podataka.

 

Najnovije