Accessibility icon

Usvojen Plan za industrijsku tranziciju Jadranske Hrvatske

1. prosinca 2021.

Dana 30.11.2021. godine, na Drugoj sjednici Koordinacijskog vijeća za Jadransku Hrvatsku, usvojen je Plan za industrijsku tranziciju Jadranske Hrvatske.
Riječ je o Planu koji je rezultat zajedničke inicijative Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i sedam županija Jadranske Hrvatske, a kojim se nastoji staviti naglasak na one sektore koji mogu biti zamašnjak razvoja Jadranske Hrvatske.

Sjednici Koordinacijskog vijeća za Jadransku Hrvatsku prisustvovali su i predstavnici Istarske županije i JU Regionalni koordinator IŽ za europske programe i fondove. Podsjećamo, prema NUTS2 klasifikaciji, Jadranska Hrvatska obuhvaća 7 jedinica regionalne samouprave, uključujući Istarsku županiju. 

U okviru plana za industrijsku tranziciju Jadranske Hrvatske alocirano je novih oko 140 milijuna eura, odnosno milijarda i 50 milijuna kuna, kroz koje će se ubuduće raspisivati pozivi samo za poduzetnike sa područja Jadranske Hrvatske i to za sektore plavog i zelenog rasta, zdravlja, pametne industrije te uslužni sektor visoke dodane vrijednosti.

Donošenjem Plana za industrijsku tranziciju osiguravaju se preduvjeti za prilagodbu tehnološkim promjenama te podizanje kvalitete života u Jadranskoj Hrvatskoj, pa tako i Istarskoj županiji.

Više informacija – Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

Najnovije