Accessibility icon

Više od 70 milijuna kuna iz EU fondova za gradnju i uspostavu Centra kompetentnosti u Puli

29. svibnja 2020.

Dana 28. svibnja u prostorijama Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula održana je press konferencija povodom predstavljanja EU projekta naziva „Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula – KLIK Pula“. Predstavljanju projekta je prisustvovala i privremena ravnateljica JU Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, uz čiju je stručnu i savjetodavnu pomoć projektni prijedlog pripremljen i odobren za financiranje. Naime, tokom procesa apliciranja djelatnici Regionalnog koordinatora sudjelovali su u razradi projektne ideje, koordinaciji aktivnosti i potencijalnih partnera i suradnika na projektu, te na taj način dali značajan doprinos realizaciji projektnog prijedloga.

Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula – KLIK Pula nastati će nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (ŠTUT) te usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja. Glavne aktivnosti centra KLIK Pula bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca. Aktivnosti će se provoditi u partnerstvu Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelja projekta zajedno s brojnim dionicima iz turističkog, obrazovnog i gospodarskog sektora s područja Istarske županije.

Osnivanje, uspostava i razvoj centra KLIK Pula provesti će se putem 2 EU projekta.

Izgradnja i opremanje centra KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma financirati će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, i to ukupne vrijednosti od 30.460.923,43 kuna. Projektu se dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 30.000.000,00 kuna, dok Istarska županija sufinancira iznos u visini od 460.923,43 kuna. Razdoblje provedbe projekta započelo je 13.svibnja 2019. te traje do 13.svibnja 2022.

Opremanje, uspostava i razvoj centra KLIK Pula financirati će se iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost investicije iznosi 44.692.084,78 kuna. Provedba projekta traje 45 mjeseci dok je intenzitet potpore 100%.

 

Najnovije