Accessibility icon

Zajednički prijem Istarske županije i Grada Pule za XXV. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“

29. ožujka 2023.

Za polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ koji se nalaze na dvodnevnom studijskom putovanju u Istri, Istarska županija i Grad Pula u utorak, 28. ožujka 2023. godine organizirali su zajednički prijem. U ime Istarske županije polaznike Ratne škole i njihove voditelje pozdravila je zamjenica župana Jessica Aquavita, a u ime Grada Pule zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

 

Primanju polaznika Ratne škole prisustvovali su predstavnici Istarske županije, Grada Pule i javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove koji su, između ostalog, polaznicima predstavili mogućnosti financiranja EU projekata u Republici Hrvatskoj, nove programe u okviru Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027., te Mehanizam za oporavak i otpornost 2021.-2026.  Također, kratko ih se informiralo i o dosadašnjoj uspješnosti korisnika sa područja Istarske županije u povlačenju EU sredstava po pojedinim operativnim programima u financijskoj perspektivi 2014.-2020.

 

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta “Franjo Tuđman” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Studijska putovanja u Republici Hrvatskoj važan su dio nastavnog programa Ratne škole jer se polaznici iz prve ruke informiraju o značajnim političkim, kulturnim, znanstvenim, gospodarskim i religijskim ustanovama, organizacijama, strateškim tvrtkama i ključnom infrastrukturom.

 

Najnovije