Accessibility icon

Započeo ciklus radionica „Testiranje i validacija poslovnih modela društveno poduzetničkih pothvata u Istri“ u sklopu projekta +Resilient

29. lipnja 2021.

Javna ustanova Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europe i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu projekta +Resilient započele su 28. lipnja 2021. višemjesečni vođeni edukacijski i praktični proces testiranja i validacije poslovnih modela društveno poduzetničkih pothvata u Istri. Radionica je namijenjena organizacijama civilnog društva, tvrtkama i pojedincima iz Istre koji imaju razrađenu društveno poduzetničku ideju ili poslovni plan za pokretanje društveno poduzetničkog pothvata i žele testirati njenu održivost, učinkovitost, usmjerenost ka cilju i ka rješavanju problema korisnika. Proces testiranja vodi društveno poduzetnički savjetnik i stručnjak za društvenu ekonomiju Teo Petričević.

28. i 29. lipnja 2021. godine održale su se dvije poludnevne radionice u kojima je predstavljen proces razvoja i testiranja poslovnog modela. Nakon uvodnog teorijskog dijela sudionici edukacije će uz tromjesečno mentorstvo (srpanj, kolovoz i rujan 2021.) testirati ključne hipoteze svoje društveno poduzetničke poslovne ideje te provjeriti jesu li razvijena rješenja prikladan odgovor na potrebe korisnika te je li poslovni proces održiv. Proces će završiti cjelodnevnom radionicom o pokretanju poslovanja, financiranju početka poslovanja i provjerom spremnosti za ulaganje u poslovni pothvat. U proces testiranja i validacije poslovne ideje uključili su se Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Udruga za promicanje kreativnosti Merlin, Savez udruga Rojca, ovrt Heredo i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva s raznim društvenom poduzetničkim idejama koje imaju za cilj rješavanje problema u lokalnoj zajednici.

Projekt +RESILIENT- Otvoreni resursi Mediterana za društvene inovacije i društveno odgovorno poduzetništvo sufinanciran je iz programa Interreg V-B Mediteran 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.578.529,80 €, a provodi se od veljače 2018. te traje do siječnja 2022. Nositelj projekta je Regija Veneto, a partneri na projektu su, uz Javnu ustanovu Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, Sveučilište AIX-Marseille, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Mreža za razvoj i inovacije (RCDI), Regija Istočna Makedonija i Trakija (REMTH), Gospodarska komora Trevisa i Belluna, Tehnološki institut Aragon, Grčko softversko društvo (GFOSS), Barcelona Activa, Otvoreno sveučilište Katalonije (UOC), Fondacija za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja (PRIZMA), Savez talijanskih općina (ANCI).

Najnovije