Accessibility icon

Završio ciklus radionica “Testiranje i validacija poslovnih modela poduzetničkih pothvata u Istri”

17. rujna 2021.

Edukacijski ciklus „Testiranje i validacija poslovnih modela društveno poduzetničkih pothvata u Istri“ započeo je krajem lipnja dvodnevnom uvodnom radionicom koja se održala u Puli, nastavio se dvomjesečnim online mentorstvom te je završnom dvodnevnom radionicom održanom 13. i 14.9.2021. priveden kraju. Sve se aktivnosti provode u sklopu projekta +Resilient – Otvoreni resursi Mediterana za društveno odgovorno poduzetništvo i društvene inovacije, sufinanciranog iz programa Interreg Mediteran 2014.-2020.

Javna ustanova Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kao partneri u projektu organizirali su radionicu namijenjenu organizacijama civilnog društva, tvrtkama, javnom sektoru, sveučilištu i pojedincima iz Istre koji imaju društveno poduzetničku ideju ili poslovni plan za pokretanje društveno poduzetničkog pothvata i žele testirati njenu održivost, učinkovitost, usmjerenost ka cilju i ka rješavanju problema korisnika. Proces testiranja vodio je društveno-poduzetnički savjetnik i stručnjak za društvenu ekonomiju Teo Petričević iz ACT Grupe.

Proces podrazumijeva testiranje ključne hipoteze društveno-poduzetničke poslovne ideje te pokazuje jesu li razvijena rješenja prikladan odgovor na potrebe korisnika i što je također važno je li poslovni proces održiv. U proces testiranja i validacije poslovne ideje uključili su se Udruga za promicanje kreativnosti Merlin, Savez udruga Rojca, obrt Heredo i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva s raznim društvenom poduzetničkim idejama koje imaju za cilj rješavanje problema u lokalnoj zajednici.

Projekt +RESILIENT- Otvoreni resursi Mediterana za društvene inovacije i društveno odgovorno poduzetništvo sufinanciran je iz programa Interreg V-B Mediteran 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.578.529,80 €, a provodi se od veljače 2018. te traje do siječnja 2022. Nositelj projekta je Regija Veneto, a partneri na projektu su, uz Javnu ustanovu Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, Sveučilište AIX-Marseille, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Mreža za razvoj i inovacije (RCDI), Regija Istočna Makedonija i Trakija (REMTH), Gospodarska komora Trevisa i Belluna, Tehnološki institut Aragon, Grčko softversko društvo (GFOSS), Barcelona Activa, Otvoreno sveučilište Katalonije (UOC), Fondacija za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja (PRIZMA), Savez talijanskih općina (ANCI), Savez gospodarskih komora Albanije (UCCIAL).

  .

Najnovije